Topolský pivovar

Úvodní dopis sládka aneb:


„Pivo nejen na zahnání žízně, pivo pochoutkou“


Srdečně Vás zvu na krátký výlet do blízké budoucnosti:


Představte si se mnou ten moment, kdy se těšíte, až Vám donesou orosený půllitr vychlazené zlatavé Topolské dvanáctky. Vidíte krásnou bohatou pěnu a zlatavou jiskru. Přičichnout se zavřenýma očima, přenést se v mysli do Žateckých chmelnic a konečně se napít. Opakovaný zával chmelového aroma spolu s tou nejjemnější hořkostí žateckého poloraného červeňáku doplňující plné tělo. Touha se znova napít. A znova. A znova…


Je libo přidat šťavnatý řízeček nebo výtečná BBQ vepřová žebírka z naší Topolské restaurace? Vrchol gurmánského zážitku je na světě!


A co takhle to vše navíc zkombinovat s pěkným Topolským penzionem? Ulehnout do pohodlné postele, posnídat, vyhřát se v sauně a relaxovat ve vířivce. Ach. Blaho.


Vážení všichni, těšte se nejen na poctivý ležák s náloží Žateckého poloraného červeňáku, osvěžující desítku, sladší jedenáctku, ale i na sortiment piv inspirovaný celičkým světem. Německou pšenici, americký voňavý ejl, britskou bohatě chmelenou ipu a jiné.


Mně, českému sládkovi, záleží již na výběru kvalitních surovin. Moravský slad světové kvality? Mám. Žatecký chmel jež se vyváží do celého světa? Mám. Vyšlechtěné kvasnice z Českých luhů a hájů? Mám.


Respektuji dlouhodobou tradici vaření českého ležáku, ale zároveň se nebojím experimentu. Žádné náhražky, žádné urychlovací metody. Poctivě tak, jen jak to jde. A to vše snoubeno s moderní technologií.


Budu Vás nadále zásobovat dalšími informacemi. Podrobné popisy všech piv, včetně historie daného stylu piva, popis výroby piva, zpracování surovin, ale třeba i párování piva s jídlem.


Držte nám všem palce za zdárný začátek a my Vám za odměnu poskytneme nezapomenutelný zážitek.


Děj bůh štěstí.

Sládek Topolského pivovaru

Miroslav Cvan